Merkkisuoritukset

Merkkisuoritukset

SRL:lla on eritasoisia ratsastus- ja hevostaitomerkkejä niin vasta-alkajille kuin jo hevosharrastuksessa pidemmälle ehtineillekin. Merkkien tarkoituksena on antaa tavoitteita ratsastuksenopetukseen ja hevostaitojen harjoitteluun, kohottaa hevosten ja harrastajien ratsastuksen ja hevostaitojen tasoa sekä olla saavutetun taidon todisteena.Merkkien suorittaminen

Suurin osa ratsastusmerkeistä suoritetaan joko ratsastustuntien/-leirien tai ratsastuskilpailuiden yhteydessä. Hevostaitomerkkisuoritukset tehdään useimmiten hevoskerhoissa tai ratsastusleireillä.

Ratsastusmerkkejä voivat suorittaa vain SRL:n jäsenseurojen jäsenet sekä Green Card -jäsenet. Merkkisuorituksen järjestäjän on varmistettava jäsenyys esimerkiksi jäsenkortin avulla. Ratsastusmerkkien osasuoritukset eivät vanhene ja ne voidaan suorittaa eri paikkakunnilla eri järjestäjien valvonnassa. SRL:on merkkisuoritukset ilmoitetaa kuitenkin vasta sitten, kun kaikki osasuoritukset on tehty.

Hevostaitomerkkejä saavat suorittaa myös ne, jotka eivät kuulu ratsastusseuroihin.

Merkkisuorituksia saavat järjestää SRL:n jäsenseurat ja SRL:n hyväksymät ratsastuskoulut, harrastetallit ja yksityistallit. Merkkisuoritusmahdollisuuksia kannattaa tiedustella omalta tallilta tai seurasta.


Hevostaitomerkit

Hevostaitomerkkejä on kuusi eritasoista: minimerkki, perushoitomerkki, hoito I -merkki, hoito II -merkki, lääkintämerkki ja ruokintamerkki.


Ratsastusmerkit

Ratsastusmerkkejä on 11: perusmerkki, ratsastajamerkki erityisryhmille, C-merkki, aikuisratsastusmerkki, B-merkki, A-merkki ja taitomerkki. Lisäksi kilpailutulosten perusteella voi anoa pronssi-, hopea- ja kultamerkkejä. Erittäin ansioituneille kilparatsastajille voi SRL:n hallitus myöntää mestariratsastajamerkin.

SRL.n Ratsastus- ja Hevostaito-säännöt

SRL.n Hevostaito-Kilpailusäännöt

 

Lajimerkit

Lajimerkit ovat ratsastuksen eri lajien omia "perusmerkkejä". Lajimerkeistä valmiina ovat maastoratsastusmerkki, valjakkomerkki ja lännenratsastusmerkki. Jatkossa on suunnitteilla omia merkkejä myös muille ratsastuksen lajeille. Merkit eivät ole vaatimusasteikoltaan rinnakkaisia eli kahden eri lajimerkin suorittaminen ei kerro, että suorittaja on samalla tasolla kyseisissä lajeissa.

 

Merkkisuoritussäännöt ja merkkilomakkeet

Viralliset Ratsastus- ja hevostaitomerkkisäännöt voi lukea ja halutessasi tulostaa SRL:n nettisivujen materiaalit-osion sääntö-sivulta www.ratsastus.fi/kilpailusaannot.aspx. Merkkisuorituksiin liittyviä lomakkeita löytyy materiaalit-osion lomakkeita sivulta www.ratsastus.fi/Lomakkeita .

 

VOIT TARKISTAA JÄSENKORTTISI TAKAPUOLELTA MITÄ MERKKEJÄ OLET SUORITTANUT ! Voit tiedustella - varmistaa sihteeriltä, Jaanalta seuran sähköpostiin !