Seuranmestaruus & PRS Cup

 

PRS.N SEURANMESTARUUS                                       

          07/2018

1 §  Seuranmestaruudesta ratsastetaan    

1.1) MINI: ( koulu raviluokka / este ristikko )

1.2) HARRASTE; ( koulu He:C, este 60cm )

1.3) KILPA: ( koulu He:B, este 80cm )

2§ Ratsastaja voi kilpailla yhdestä mestaruudesta koulussa ja esteillä / vuosi.

3§ Seuranmestaruusluokat järjestetään avoimien luokkien yhteydessä.

4§ Seuranmestaruuksiin osallistuminen edellyttää  Parkanon Ratsastajat ry:n jäsenyyttä, täys- tai perhejäsen.

5§ Mestaruus jaetaan, jos luokassa on vähintään kolme mestaruutta tavoittelevaa ratsukkoa.

6§ Jos ratsastaa avoimessa luokassa kahdella hevosella, on ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä mainittava, millä hevosella osallistuu seuranmestaruuteen. 

7§ Harraste- ja kilpamestaruuteen osallistuvalta vaaditaan 2 hyväksyttävää tulosta vastaavalta tasolta 1. tai 2. tason kilpailuista (koulu, este tai kenttäkilpailuista) edellisen 1.vuoden aikana  (1v. sarjanmestaruus- kilpailupäivästä taaksepäin).

8§ Jos ratsastaja on voittanut sarjanmestaruuden, hän ei voi kisata samasta mestaruudesta kahtena peräkkäisenä vuotena, vaan on pidettävä välivuosi. 

9§ Ratsastaja ei voi osallistua seuraavana vuonna sarjaa alempaan luokkaan. PRS:llä on mahdollisuus ”korjata” ratsastajan tasoa.

10§ Ei jälki-ilmoittautumismahdollisuutta.

11§  Seuranmestaruus voidaan järjestää yksi- tai kaksipäiväisenä kilpailuna, toisena päivänä esteosuus, toisena kouluosuus.

12§ Palkintona mestarille kulta/sini/valkoinen PRS – ruusuke sekä esinepalkinto. Palkitseminen vuoden lopulla syyskokouksen yhteydessä.

13§ PRS pidättää oikeuden sääntöjen tarkennukseen aina vuosittain.

14§ PRS:llä on erikseen PRS Cup, jossa palkitaan vuoden lopussa kaikki parhaat kokonais-kilpailutulosten perusteella.

- Parkanon Ratsastajat ry -

 PRS CUP – SARJAN KILPAILUSÄÄNNÖT
 


1§ Kalenterivuoden aikana Parkanon Ratsastajat ry:n
täysjäsenen hankkimat hyväksytyt kilpailutulokset oikeuttavat hänen osallistumaan PRS CUP -kilpailuun. Tarkasteluaika määräytyy kunakin vuonna erikseen: jos cup-kausi katkeaa esimerkiksi 15.11., kilpailutulokset ajalta 16.11-31.12. lasketaan kuuluvaksi seuraavan vuoden tuloksiin.

Kilpailu on ratsastajakohtainen (eri hevosilla saavutetut tulokset hyväksytään). Myös PRS:n kannattajajäsen on oikeutettu osallistumaan Cuppiin, mikäli hän on jonkun toisen seuran täysjäsen, mutta vain PRS:n omista seurakisoista saadut tulokset hyväksytään pisteidenlaskuun.

2§ Kilpailija voi hankkia tuloksensa kilpailuharjoitus-, seura-, alue- ja kansalliselta tasolta. Kilpailunjärjestäjän tulee olla SRL:n ratsastusseura, SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu tai virallinen rotuyhdistys.

3§ Jokainen hyväksytty tulos lasketaan mukaan cup-pisteisiin. Cupissa ei siis huomioida esim. esteradalla hylkäykseen päättynyttä suoritusta tai kouluradan alle 50 % suoritusta.

4§ PRS CUP – sarja jaetaan kahteen eri sarjaan:
I-sarja : Juniorit (alle 19v.), II-sarja : Seniorit (19v. ja sitä vanhemmat)

5§ Jäsen voi hankkia pisteensä seuraavista ratsastuksen lajeista:
1. kouluratsastus
2. esteratsastus
3. kenttäratsastus
4. vikellys
5. matkaratsastus
6. valjakkoajo
7. vammaisratsastus
8. hevostaito

6§ Hyväksytystä tuloksesta ratsastaja saa pisteitä seuraavasti:
1. sija = 10 pistettä
2. sija = 9 pistettä
3. sija = 8 pistettä
4. sija = 7 pistettä
5. sija = 6 pistettä
6. sija = 5 pistettä
7. sija = 4 pistettä
8. sija = 3 pistettä
9. sija = 2 pistettä
10. sija ja sitä seuraavat sijat 1 piste
Aluetason pisteet kerrotaan kahdella (esim. aluetason sijoitus 3. = 16 pistettä). Kansallisen tason pisteet kerrotaan kolmella (esim. kansallisen tason sijoitus 3. = 24 pistettä).

PRS CUP:iin hyväksytään myös sellaisia tuloksia, jotka ovat rajatut vain tietylle kohderyhmälle (esim. shetlanninponien suomenmestaruus). Pisteytys määräytyy kilpailtavan luokan tason mukaan, huolimatta siitä käytetäänkö luokan nimenä esimerkiksi suomenmestaruutta. Toisinsanoen jos luokka on seurakilpailuluokka: kerroin on yksi, jos luokka on alueluokka: kerroin on kaksi.

7§ Vuoden lopussa palkitaan kustakin sarjasta paras kiertopalkintopokaalilla, joka on ikuisesti kiertävä. Kolme parasta palkitaan pienillä pokaaleilla, jotka jäävät heille omaksi. Viisi parasta kustakin sarjasta palkitaan diplomein

8§ Jokaisen PRS CUP:iin osallistuvan ratsastajan on pidettävä tulospöytäkirjaa omista tuloksistaan. Tulospöytäkirja on excel-muotoinen taulukko, joka on saatavissa seuralta. Jokainen on itse velvollinen toimittamaan ne seuran tietoisuuteen annettujen päivämäärien puitteissa. Väliaikatilanne PRS Cupissa tarkistetaan vähintään kaksi kertaa vuoden aikana (esim. tulosten toimitus ajalta 1.12. – 30.6. ja 1.7.-30.11. eri määräpäiviin mennessä).

9§ Seuralla on oikeus jättää pois pisteenlaskennasta pöytäkirjat tai yksittäiset tulokset, jotka on kirjattu huolimattomasti tai puutteellisesti. Mahdollisen vilpin yrittämisestä seuraa cupista sulkeminen.

10§ PRS CUP -säännöt tarkistetaan aina vuoden vaihteessa. Hallituksella on oikeus tarpeen vaatiessa muuttaa sääntöjä, sääntömuutoksista tiedotetaan jäsenille seuran nettisivuilla ja/tai sähköpostitse.