PRS - vuodesta 1984

PARKANON RATSASTAJAT RY - Seuran esittely  

 

Parkanon Ratsastajat ry on Suomen Ratsastajainliittoon ja Hämeen aluejaostoon kuuluva seura, joka on perustettu vuonna 1984. Aiemmalta nimeltään seura on Parkanon Ratsastusseura ry.

Seura toimii yhteistyössä alueen ratsastustallien kanssa ja pyrkii kokoamaan yhteen Parkanon ja lähikuntien ratsastusharrastajat. Seuran tarkoituksena on herättää, kasvattaa ja ylläpitää ratsastusurheilua sekä edistää ja tukea muullakin tavalla hevosharrastusta.

Seura järjestää

  • kurssi- ja koulutustoimintaa,
  • illanviettoja, teemapäiviä,
  • retkiä hevostapahtumiin
  • sekä kilpailuja (koulu-, este-, kenttä-, hevostaito- ym kisoja )
  • ja muuta asiaankuuluvaa toimintaa.

Seuralaiset ovat kilpailleet ahkerasti seura-, alue-, ja kansallisella tasolla, valtaosa heistä on keskittynyt koulu-, este- ja kenttäratsastuksen pariin. Jäsenistöstä löytyy myös vammaisratsastuksen harrastajia.


Seura on mukana Nuoren Suomen Operaatio Pelisäännöissä. Pelisäännöt on tehty heppakerholaisten sekä seura- ja aluetasolla kilpailevien jäsenten kesken. Myös heppakerhojen ohjaajilla on omat pelisäännöt, joita he noudattavat.

Parkanon Ratsastajat ry:n täysjäsenillä on Ratsastajainliiton kautta tuleva tapaturmavakuutus kaikessa hevosharrastuksessa ja kilpailuissa.

Seura on laatinut toiminnastaan Turvallisuusasiakirjan. Jokaisella jäsentallilla on myös oma turvallisuusasiakirjansa, sekä esimerkiksi kilpailuille ja jokaiselle heppakerholle on tehty oma turvallisuussuunnitelmansa. Seuran toiminnassa huomioidaan myös ympäristöasiat ja seura onkin tehnyt myös ympäristöohjeen toimijoilleen.

Parkanon Ratsastajat ry on miettinyt toimintaansa myös eteenpäin, tuleville vuosille ja tehnyt Toimintastrategian, joka takaa laadukkaan toiminnan myös tulevaisuudessa. Tavoitteena onkin mm. järjestelmällisen kehitystyön kautta pyrkiä tulevaisuudessa Nuoren Suomen Sinettiseuraksi. 

KatsoPRS ESITE

 

Parkanon Ratsastajat ry sai SRL.ltä Vuoden rats.seura erityismaininta 2007-HEPPAKERHOTOIMINTA & JÄSENHANKINNASTA 1/3 lisäys !
Hämeen Ratsastusjaosto palkitsi 2007 "Aktiivinen Ratsastusseura"
- palkinnon ojentaa Hämeen pj. Ari Eriksson vastaanottajina Prs.n pj Marianne Talonen (vas.) varapj. Johanna Eloranta ja siht. Jaana Juupajärvi