Kilpailuluvat

Voidakseen kilpailla kotimaan kilpailuissa ratsastajan tulee huolehtia siitä,

että hän on maksanut jäsenmaksunsa, kilpailulupansa ja että hevosen vuosimaksu on maksettu (2-tasosta ylöspäin) ja rokotukset, ponien mittaukset ovat sääntöjen mukaiset.

 

Kilpailulisenssin lunastajat

 • Seura myöntää ratsastajien kilpailulisenssit tarkastettuaan, että jäsenmaksu on päivittynyt jäsenrekisteriin ja järjestettyään tarvittavat sääntökoulutustilaisuudet.
 • Kilpailulisenssin maksamisen jälkeen edustusseuraa ei voi vaihtaa kesken kauden. Lisenssimaksu tulee olla kirjautuneena rekisteriin 15.2.2015 mennessä, jotta siitä saa merkinnän jäsenkorttiin.
 • Mikäli olet alkuvuodesta maksanut aluelisenssin ja haluat kesken vuotta vaihtaa sen kansalliseen lisenssiin, ota yhteyttä seurasi jäsensihteeriin. Muistathan pyytää lisenssilaskun jäsensihteeriltä, vaikka olisit kisannut kuluvallakin kaudella.
 • Parkanon Ratsastajat ry maksaa tänä (2015) vuonna kansallisen kilpailuluvan niille ratsastajilleen, jotka ovat edustaneet PRS:ää. Siitä tehtävä erikseen anomus seuran hallitukselle, jossa nähdään täyttyvän tarvittavat kriteerit ( huom mahd. valmentajan lausunto )


Viralliset Lisenssit

 • Toimihenkilölisenssin hinta on 20 eur / kaksivuotiskausi. Toimihenkilölisenssit lunastetaan osallistumalla lisenssikoulutukseen.

 

Ratsastajan kilpailuluvat:

 

 • A-lisenssi 150 eur. Kaikki lajit, sisältää aluekilpailuluvan = tulee olla täysjäsen ratsastuseurassa

 • B-lisenssi 60 eur Nimetty laji, ei este, kenttä tai koulu, sisältää aluekilpailuluvan  = täysjäsen

 • C-lisenssi 50 eur. Väliaikainen lupa, joka myönnetään ratsastajalle nimettyyn kilpailuun. Luvan myöntäminen edellyttää, että hevosella on rekisterikirja tai kilpailunumero ja vuosittainen kilpailulupa. Täysjäsen.

 • D-lisenssi (ent.alue)  30 eur. Kaikki lajit ja ikäryhmät. Seura myöntää alueluvan, ja järjestää tarvittavan sääntökoulutuksen + kokeen. Ratsastajan tulee olla jonkin rats.seuran sekä srl.n perhe- tai täysjäsen.

 • E-lisenssi (ent. seura)  0€.

 

Hevosten vuosimaksu:

 • Voidaksesi kilpailla alue- ja kansallisella tasolla, hevosen vuosimaksu tulee maksaa. Muistathan hoitaa vuosimaksun ajoissa ennen kilpailuun ilmoittautumista. Maksun maksamisen jälkeen tulee varata ainakin 4 pankkipäivää, ennen kuin maksu näkyy KIPAssa. Sitä ennen hevosta ei voi ilmoittaa kilpailuihin. Huomaathan käyttää hevosen omaa viitettä (löytyy KIPAsta hevosen tiedoista) sekä jättää viestikentän tyhjäksi. Muutoin maksu ei kohdistu KIPAan.

 • Vuosimaksu aluekilpailuihin on 40 eur. Sama vuosikilpailulupa on voimassa sekä alue- että kansallisissa kilpailuissa.

 • Ratsastuskouluilta, harrastetalleilta ja yksityistalleilta peritään enintään viiden hevosen vuosimaksut vuosittain.

 • SRL-kilpailunumero 100 eur / hevonen / poni (sisältää vuosimaksun 40,- kuluvalle kaudelle). Numero on hevoselle / ponille elinikäinen.

 • KV-kilpailuluvat (300€) haetaan Ratsastajainliitolta.

Ohje miten löydät KIPAsta hevosesi viitenumeron:

 1. SRL:n kilpailupalveluohjelma, KIPA, löytyy SRL:n internet sivuilta osoitteesta www.ratsastus.fi.

 2. Klikkaa palkkia: KILPAILUPALVELU-KIPA

 3. Klikkaa: Ratsujen vuosimaksut

 4. Etsi hevosesi/ponisi tiedot rekisterinumerolla tai nimellä.

 5. Kirjoita viitenumero muistiin tai tulosta sivu.

 6. Maksa viimeistään kolme viikkoa ennen ensimmäistä kilpailua vuosimaksu. Näin varmistat, että tieto maksetusta vuosimaksusta on myös kilpailun järjestäjällä. Jos maksu ei näy Kipassa, et voi osallistua kisoihin.


 

Hevosen rokotustodistus:

 

Seurakilpailut ja -luokat

 • Hevoselta ei vaadita rokotustodistusta (Kilpailukohtaista, voidaan vaatia myös seurakisoissa). Jos seurakilpailut ovat aluekilpailuiden yhteydessä, rokotustodistus vaaditaan.

 • Hevosen osallistuminen ei edellytä ratsun vuosimaksun maksamista.

Alue- ja kansalliset luokat

 • Suomessa kansallisiin tai aluekilpailuihin osallistuvien hevosten ja ponien on oltava rokotettu hevosinfluenssaa vastaan.

 • Rokotustodistus vaaditaan myös niiltä hevosilta ja poneilta, jotka osallistuvat kansallisten tai aluekilpailuiden yhteydessä järjestettäviin seuraluokkiin.

 • Rokotuspäivämäärät kannattaa merkitä Kipaan eläinlääkärin toimesta. Varmista omalta eläinlääkäriltäsi että kaikki on kunnossal. Varaudu kuitenkin siihen, että mukanasi on aina hevosen rokotustodistus, sillä eläinlääkärin allekirjoittama rokotustodistus on vaadittaessa esitettävä kilpailukansliassa. Mikäli todistusta ei esitetä, ei hevonen/poni voi osallistua kilpailuun, eikä sitä majoiteta kilpailutalleihin.

 • Lue kutsu ja kilpailijatiedote huolella.

 • Ensimmäisen perusrokotteen jälkeen annetaan toinen perusrokote 21-92 vrk:n kuluessa. Tehosterokote annetaan 6 kk (+ 21 vrk) kuluessa toisesta perusrokotteesta, kuitenkin aikaisintaan 3 kk:n kuluttua. Tämän jälkeen annetaan tehosterokote vuosittain siten, että rokotusväli ei saa ylittää 365 vuorokautta (yhtä vuotta).

  Hevonen voi osallistua alue- tai kansalliseen kilpailuun, kun molemmat perusrokotteet on annettu, edellyttäen, että toisesta perusrokotuksesta on kulunut vähintään 7 vrk ja enintään 6 kk (+ 21 vrk).

  Viimeisestä rokotteesta tulee aina olla kulunut seitsemän päivää (7 vrk) kilpailupaikalle saavuttaessa.

Ponin mittaustodistus:

Aluetasolla poniluokkiin osallistuvilla poneilta ei vaadita mittaustodistusta, mutta tuomariston puheenjohtaja voi epäselvissä tapauksissa pyytää toimittamaan ponien mittaustodistuksen jälkikäteen aluejaoston puheenjohtajalle asettamansa aikarajan kuluessa kilpailuista. Huomaa, että kansallisella tasolla ponin mittaustodistus tulee esittää kilpailukansiassa


SRL-kilpailunumero

SRL-kilpailunumero myönnetään hevoselle, jota ei haluta rekisteröidä Suomen Hippokseen ja jolla on virallinen EU-passi. SRL suosittelee kaikkien hevosten rekisteröintiä Suomen Hippokseen. Kilpailunumero anotaan kaavakkeella, joka löytyy SRL:n materiaalisalkusta. Toimita hevosen passi ja anomislomake Suomen Ratsastajainliittoon. SRL-numeron hinta on 100 euroa ja se sisältää hevosen vuosimaksun kuluvalle kaudelle.