Tietoa mitä maksaa tai ota mukaan kerhoon ym.

Hevosten parissa oleminen on paljon muutakin kun kuin ratsastusta: se on muun muassa hevostaitojen kehittämistä, mukavaa yhdessä oloa ja jatkuvaa uusien asioiden oppimista. Heppakerhossa lapsi oppii hevostaitojen lisäksi monia muitakin elämässä hyödyllisiä taitoja kuten ryhmässä toimimista ja vastuun ottamista.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heppakerhoa ohjaa Suomen Ratsastajainliiton Nuori Suomi -kerhonohjaajakoulutuksen käyneet kerhonohjaajat. Kerhoon voi tulla, vaikka ei vielä kävisikään ratsastustunneilla.

Kerhossa opetellaan hevostaitoja alkeista lähtien kohti vaativampia tehtäviä Kun tietoa ja taitoa kertyy, kerholaiset voivat suorittaa SRL:n (Suomen Ratsastajainliitto) hevostaitomerkkejä. Lisäksi kerhossa leikitään, askarrellaan ja kokeillaan muita liikuntalajeja. Kerhon kanssa voidaan tehdä myös retkiä ja järjestää erilaisia tempauksia.

Kerho on lapsille myös kasvun paikka kodin, koulun ja muiden vapaa-ajanviettopaikkojen ohella. Hevoskerho-ohjaajan tehtäviin kuuluu tukea lapsen kasvua ja olla mukana ohjaamassa lasta kohti urheilullisia ja terveellisiä elämäntapoja.

 

MITÄ KERHOSSA ON OLTAVA MUKANA?

 

Parhaiten kerhonvetäjä kertoo, mitä seuraavalla kerralla tarvitset. Mutta tässä muutamia tärkeipiä:

  • Penaali, lyijykynä, kumi, puuvärit ja sakset.
  • Vaatteiden tulisi olla sellaiset jotka saavat likaantua. Eikä vaatteissa saisi olla roikkuvia naruja yms. joista voi jäädä kiinni. Sisä- ja ulkovaatteet, koska olemme sisällä, ulkona ja tallissa.
  • Hoidettaessa hevosia, olisi hyvä jos sinulla olisi kypärä päässä. Saat lainaksi sen, jos et omaa omista.

 

MITÄ HEPPAKERHO MAKSAA?

 

Heppakerhoon voi tutustua kaksi kertaa ilmaiseksi.

PRS:n jäsenille kerho on ilmainen, seura tarjoaa jäsenilleen/jäseneksi liittyville ilmaiset materiaalit ja Heppakerholaisen Kansion. Liittyminen seuran täysjäseneksi on suositeltavaa, koska se tuo mukanaan asianmukaisen, tarpeeksi kattavan vakuutusturvan, joka kerhossa vaaditaan.


Jos kerholainen ei ole PRS:n jäsen, heppakerho maksaa 10eur/vuosi (sis. Heppakerholaisen kansion ja materiaalit) ja kerholaisella täytyy olla oma tapaturmavakuutus.

Maksu maksetaan kolmannella heppakerhokerralla. Maksua ei palauteta, jos kerholainen liittyy jäseneksi kolmannen kerhokerran jälkeen!
Heppakerho toimii koko vuoden ilman kesätaukoja (ellei toisin sovita), vähintään joka toinen viikko.